Понеделник, 19 Февруари 2018

Современи предизвици

За животот во верата низ призма на стравот и љубовта

Ирина Николовска

ЗА ЖИВОТОТ ВО ВЕРАТА НИЗ ПРИЗМА НА СТРАВОТ И ЉУБОВТА

Значајноста да се доближиме до оваа тема како и прашањата кои произлегуваат од истата, поаѓа од фактот што целокупниот емотивен живот на човекот се сведува

Повеќе...

Нe го убивајте гласникот

Јеромонах Атанасиј Арсоски

 

НЕ ГО УБИВАЈТЕ ГЛАСНИКОТ

 

Музиката, како и секоја друга гранка од уметноста, има големо влијание врз човекот. Зборот „музика“ потекнува од грчкиот

Повеќе...

Патувањето на мудреците

Марија Гиревска


Патувањето на мудреците

 

Вовед

 

Т. С. Елиот

Повеќе...

Теолошка егзегеза на еколошкиот проблем

Ѓакон Кирче Трајанов

Теолошка егзегеза на еколошкиот проблем

Еколошкиот проблем е една од централните теми со кои се занимава современата

Повеќе...

Преглед на актуелни етички прашања поврзани со општеството и со политиката низ призма на христијанските вредности

Ирина Николовска

(дипломиран психолог)

Преглед на актуелни етички

Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL