Недела, 25 Февруари 2018

Духовност

Рождество Христово – Божик

Архимандрит Георгиј Капсанис

Игумен на светогорскиот манастир „Григоријат“ од 1974 до 2014 година

РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО – БОЖИК[1]

Во атмосферата

Повеќе...

Трагедијата на човечката суета

Јеромонах Атанасиј Арсоски

Трагедијата на човечката суета

Човекот е создаден од несоздадениот Бог и, како круна на сето создание, поставен е

Повеќе...

Архимандрит Роман Брага

Александар Божиноски

АРХИМАНДРИТ РОМАН БРАГА

Деведесет и тригодишниот архимандрит Роман Брага од манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ (Мичиген, САД)

Повеќе...

Блудот - разорувач на човековата личност

Јеромонах Атанасиј Арсоски

БЛУДОТ – РАЗОРУВАЧ НА ЧОВЕКОВАТА ЛИЧНОСТ

Насловот на овој текст во очите на современиот свет, во најдобар случај, би изгледал смешен, а не би се зачудиле и на

Повеќе...

Децата не треба да се притискаат и да се принудуваат

ПРЕПОДОБЕН ПОРФИРИЈ КАВСОКАЛИВИСКИ

Децата не треба да се притискаат и да се принудуваат

Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL