Понеделник, 19 Февруари 2018

Со божествена литургија прославен денот на светиот пророк Илија


На 02 август 2017 година, денот во кој Црквата го прославува поменот на светиот пророк Илија, Неговото блаженство Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан отслужи божествена литургија во црквата посветена на светиот пророк Илија, во населба Јане Сандански, општина Аеродром. По Божествената литургија беше отслужен молебен за борците за духовна слобода на народот во Република Македонија. 

SPE_0242_copy_copy
SPE_0243
SPE_0244_copy
SPE_0279
SPE_0314_copy
SPE_0323_copy
SPE_0402
SPE_0389_copy
SPE_0441
SPE_0446
SPE_0457

Share