Понеделник, 19 Февруари 2018

Недела на Православието


___.___4
DSC_3629
Во првата недела од светиот пост кога Црквата Христова си спомнува за победата на Православието над иконоборците, настан што се случил во 9-от век, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан во сослужение на свештенослужители од Скопската епархија отслужи Василиева Литургија во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје.
SPE_3403SPE_3414
SPE_3425SPE_3417SPE_3444SPE_3474
SPE_3516SPE_3519SPE_3536SPE_3543
По завршувањето на светата Литургија се одржа духовна академија на која со свои творби настапија младинци, а хорот при Соборниот храм Св. Климент Охридски го облагороди настанот со духовни песнопенија.
SPE_3565
SPE_3572SPE_3577SPE_3580SPE_3587SPE_3588
Share