Четврток, 19 Октомври 2017

Slideshow

Спомен за св. Јоаникиј

Е-пошта Печати PDF
sv_Joanikij_-_Copy_copy

Овој новопојавен, преподобен и богоносен отец наш Јоаникиј, како што сведочи неговото опширно составено житие, своето раѓање во овој преоден род го имал во преславниот град Охрид, но сега е граѓанин на

Повеќе...

Велика вечерна и Помен за архимандритот Јоаникиј Ракотински

Е-пошта Печати PDF

SPE_1841COPYY_-_CopySPE_1830_-_Copy_-_Copy

Со чудодејствија разни Христос те почести додека беше во тело, Јоаникие отче, но и сега чудотвориш секому кој пристапува побожно и со љубов ги чествува твоите мошти свештени, Преподобен.
Повеќе...

Организиран бесплатен автобуски превоз кон соборната црква на денот на канонизацијата на отец Јоаникиј Ракотински

Е-пошта Печати PDF

Почитувани,
По повод канонизацијата на преподобниот Јоаникиј Ракотински, МПЦ-ОА, под покровителство на Град Скопје и Јавното сообраќајно претпријатие Скопје, во недела, на 24 септември 2017 година, организира бесплатен автобуски превоз.
Термините и локациите на тргнување на автобусите се следни:

Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL