Понеделник, 19 Февруари 2018

Slideshow

Недела на преподобна Марија Египетска

Е-пошта Печати PDF
__2_______9999

Денес си споменуваме на света Марија Египетска, светијата од која можеме да се научиме на многу нешта кои нам ни се нужни. Таа најнапред била грешница чија гревовност ја знаеле сите, жена која претставувала предмет на искушение и соблазна за сите. Како станала грешница не знаеме. Дали злото суштествувало во неа самата?
Повеќе...

Недела на преподобниот Јован Лествичник

Е-пошта Печати PDF
997.jpg998.jpg999.jpgib4153

Четвртата недела од Великиот пост е посветена во
Повеќе...

Учеството на христијаните во Крстот Христов

Е-пошта Печати PDF

По укорувањето на Петар Господ побара и од Неговите ученици и тие да живеат крсно: “Тогаш Исус им рече на Своите ученици: ако некој сака да оди по Мене, нека се одрече од себе, нека го земе својот крст и нека Ме следи” (Мат. 16, 24). На синовите Заведееви и на нивната мајка, кои побараа први места, Господ им рече: “Не знаете што

Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL