Понеделник, 19 Февруари 2018

Slideshow

Царски часови во црквата посветена на Свети Наум Охридски во Радишани

Е-пошта Печати PDF
SPE_4835SPE_4836
На 05 јануари 2017 година, денот во кој Македонската православна црква го прославува светиклиментовиот соподвижник, преподобниот Наум Охридскиот Чудотворец, Архиепископот охридски и македонски отслужи Царски (Велики) часови, во црквата посветена на светиот Наум во населба Радишани.
Повеќе...

Празнична богослужбена програма

Е-пошта Печати PDF
ПРАЗНИЧНА БОГОСЛУЖБЕНА ПРОГРАМА ЗА ПЕРИОДОТ
ОД ДЕНОТ НА СВ. НАУМ ОХРИДСКИ ДО ДЕНОТ НА СОБОРОТ НА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ
(ОД 05 ДО 20 ЈАНУАРИ 2018 ГОДИНА ПО НОВ СТИЛ)
Повеќе...

Повелба до свештенослужителите од Скопската епархија

Е-пошта Печати PDF

П О В Е Л Б А

Се задолжуваат парохиските свештеници на Скопската православна епархија, почнувајќи од летото Господово 2018, повеќе да не присуствуваат на т.н. бадникови огнови кои се прават надвор од храмовите на Скопската православна епархија и да

Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL